iBeacon Nieuws

iBeacon Sinterklaas speurtocht in Amsterdam

sinterklaas-ibeacon-amsterdam
Tijdens de dagen voor Sinterklaas organiseert treatz een Sinterklaas-speurtocht in hartje Amsterdam. Treatz gebruikers kunnen zicht hiermee laten verrassen met cadeaus; van flessen wijn tot bioscoopkaartjes. Tot en met 5 december krijgen gebruikers van treatz dagelijks in en om het centrum van Amsterdam diverse hints om cadeaus op te sporen.

Verast worden en verrassen

Tijdens de Sinterklaas-speurtocht ontvangen gebruikers hints op hun iPhone. treatz maakt hiervoor gebruik van iBeacons en push notificaties. Ben je aangekomen op de juiste plek dan mag je een cadeau in ontvangst nemen. Maar het Sinterklaasfeest is er niet alleen om verast te worden, maar ook om een ander te verrassen. Gebruikers kunnen − ook in aanloop naar het Sinterklaasfeest en op 5 december zelf − via treatz iemand op een originele manier verrassen met een leuke (Sinterklaas)foto.

Hoe doe je mee?

  1. Download treatz via de AppStore om notificaties te kunnen ontvangen
  2. Volg treatz op Twitter, Facebook of Instagram en ontrafel de eerste Sint-hints
  3. Zet zowel Bluetooth als GPS aan voordat je het centrum van Amsterdam bereikt om de hints te kunnen ontvangen
  4. Heb je de juiste plek bereikt en ben je dit jaar lief geweest? Neem dan het cadeau in ontvangst en deel je blijdschap op social media met #treatzspeurtocht!

Shoppen met Glimworm, speurtocht met Kontakt beacons

Ook tijdens de Amsterdamse shoproute, die plaatsvond op 11 juli 2014, had treatz iBeacons ingezet. Winkels die deelnamen aan deze pilot kregen van treatz gratis Glimworm iBeacons om klanten van relevante en persoonlijke informatie te voorzien. Bij de Sinterklaas-speurtocht worden iBeacons van een ander bedrijf ingezet, namelijk Kontakt.io. Dit is een toonaangevende, wereldwijde leverancier op het gebied van iBeacons. Voor de speurtocht worden in totaal 25 zendertjes ingezet.

photo credit: Photochiel via photopin cc

Over de auteur Bekijk alle berichten Auteur website

Remco Bron

Remco Bron

Remco Bron is naast founder van iBeacon-retail.nl tevens co-founder en CCO van inBeacon, een enterprise platform dat de link legt tussen de online en offline belevingswereld. Hij heeft een brede achtergrond in technologie en retail en bezit een diepgaande kennis over de mogelijkheden van iBeacon. In de afgelopen decennia is hij als manager, ondernemer en founder gepokt en gemazeld bij het in de markt zetten van meerdere software en internet companies en projecten. Hij is tevens gastdocent bij o.a. Nyenrode, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam.

Laat een reactie achter

Het e-mail adres wordt niet getoond

%d bloggers op de volgende wijze: