iBeacons

Beacons voor in kleding

De iBeacons in kleding

De kledingwinkels zijn ook erg blij met de iBeacon technologie. Behalve om de aandacht trekken van de klanten voor hun winkel en bij het contactloos betalen, wordt de iBeacon techniek ook gebruikt bij diefstalpreventie. 

Door de tags in de kleding te voorzien van een iBeacon, kan de winkelier zijn kleding gemakkelijker in het oog houden. De Nederlandse Detailhandel loopt jaarlijks bijna 2 miljard euro aan omzet mis door winkeldiefstal, dus met de iBeacon technologie kan dit bedrag flink verlaagd worden.

candice-picard-RlaDq7wv8sc-unsplash

Inspiratie voor de klant

De iBeacon techniek kan ook worden toegepast als inspiratie voor de klant. Er zou een inspiratie gang of muur gemaakt kunnen worden in de winkel. Met de iBeacon technologie kunnen dan afbeeldingen van outfits getoond worden. Klanten kunnen een real time body scan krijgen, gemaakt met een infrarood camera. Op basis daarvan kan de klant suggesties krijgen over welke kleding bij hem of haar past. Of de klant koopt ergens een paar nieuwe schoenen en laat deze scannen via de app van de winkel met de iBeacon technologie, waarna er bijpassende kleding wordt getoond op de smartphone. Het is advies op maat dus en dat zonder personal shopper! Mocht de real time body scan te duur en te ingewikkeld zijn voor de winkel: de techniek werkt ook op basis van gegevens, die de klant zelf opgeeft.

Inspiratie

De iBeacon technologie kan zowel worden ingezet om de klanten op de hoogte te brengen van deze techniek (door middel van pushberichten in de app), maar ook om de klanten te laten zien waar de producten uit de inspiratie gang of muur te vinden zijn in de winkel. In Frankrijk wordt deze manier van personal shoppen al naar volle tevredenheid toegepast en het zal een kwestie van tijd zijn voordat het in Nederland ook gebeurt.