iBeacons

iBeacon voor in huis

De iBeacon gebruiken in huis

De iBeacon techniek wordt ongemerkt al heel veel in de retail sector gebruikt, maar wist u dat u de iBeacon technologie natuurlijk ook heel goed in uw eigen huis kunt gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan de slimme thermostaat. De thermostaat kan u via een app met uw telefoon of tablet laten communiceren. Dan kunt u de verwarming al laten aanspringen voordat u thuiskomt en is het altijd aangenaam thuiskomen na een dag hard werken. 

nordwood-themes-q8U1YgBaRQk-unsplash

Slim gebruik

En ook uw sleutels of andere spullen terugvinden behoort tot de mogelijkheden met de iBeacon. Er moet dan wel een iBeacon zendertje aan uw spullen zitten.Zoals gezegd heeft Apple de iBeacon techniek standaard in zijn apparaten zitten. Mocht u bijvoorbeeld uw Iphone kwijt zijn, kan u hem via de iBeacon techniek terugvinden. Met een bereik van ongeveer 50 meter rond de IBeacon is het ook mogelijk om binnenshuis te navigeren. Dat kan heel erg handig zijn als u zich op onbekend terrein bevindt.

Toepassing

En wat dacht u van de pushberichten die u binnen krijgt in uw nieuws app op de telefoon? Ook dat is een toepassing van de iBeacon technologie.

U ziet het, de toepassingen van de iBeacon in uw directe leefomgeving zijn groot. Denkt u zich nou toch eens in hoe eenvoudig uw leven kan worden met de iBeacon technologie! Als u eenmaal om bent, wilt u het niet meer anders.