Je bekijkt nu Ledikantdekens: zachte en veilige rust voor je baby

Ledikantdekens: zachte en veilige rust voor je baby

Je pasgeboren baby is het meest belangrijke persoon in ons leven. We willen alles doen om ervoor te zorgen dat ze altijd veilig en comfortabel zijn. De beste manier om hieraan te voldoen, is door een goede ledikantdeken te kopen. Ledikantdekens zijn geweldig omdat ze niet alleen zacht en comfortabel zijn maar ook je baby veilig houden. In deze blog geven we je enkele tips over hoe je de beste ledikantdeken kunt kopen en waarom je er tijdens de zomerdagen zeker een nodig hebt.

1. Kies de juiste maat deken 

Het is belangrijk om de juiste maat deken te kopen voor je ledikant. Afhankelijk van de grootte van het ledikantje kun je een deken op maat kiezen. De kleine ledikantdekens bieden onvoldoende bescherming, terwijl de grote ledikantdekens gevaarlijk kunnen zijn omdat ze over het gezicht of hoofd van de baby kunnen worden getrokken. Een ledikantdeken mag nooit de zijkanten van het bed overstijgen, anders loop je risico op verstikking.

2. Let op het materiaal

Kies bij voorkeur een ledikantdeken die is gemaakt van natuurlijke materialen zoals biologisch katoen, wol of bamboe. Kies ook materialen die hypoallergeen zijn, zodat ze minder snel vervelende allergieën kunnen veroorzaken. Let er altijd op dat de deken comfortabel is voor de gevoelige huid van de baby.

3. Kies de juiste dikte 

Ledikantdekens zijn er in verschillende diktes. Een te dikke ledikantdeken kan gevaarlijk zijn, omdat de baby dan oververhit kan raken, terwijl te dunne dekens de baby koud kunnen laten aanvoelen. Zorg ervoor dat je een deken kiest die perfect past bij de temperatuur in de babykamer.

4. Waarom heb je een ledikantdeken nodig in de zomer? 

Ondanks dat het tijdens de zomermaanden warm kan zijn, kunnen baby’s het toch koud krijgen. Het is belangrijk om hun lichaamstemperatuur in balans te houden. Met een lichte en luchtige ledikantdeken kun je ervoor zorgen dat je baby zich comfortabel voelt terwijl hij slaapt omdat het vocht kan absorberen en zijn lichaamstemperatuur reguleert.

5. Let op kwaliteit en veiligheid 

Bij het kopen van een ledikantdeken is veiligheid net zo belangrijk als comfort. Let er daarom op dat de deken voldoet aan de veiligheidsnormen en is getest volgens de Europese richtlijnen. Kijk ook of de deken een GOTS-keurmerk heeft, dit betekent dat het materiaal duurzaam en biologisch is.

 

De veiligheid en het comfort van je baby is het belangrijkste. Een ledikantdeken kan hieraan bijdragen. Door de juiste maat, het juiste materiaal, de juiste dikte en kwaliteit en veiligheid te kiezen, kun je zorgen voor een goede nachtrust voor je baby. Door deze tips te volgen, kun je de perfecte ledikantdeken voor jouw lieve baby kiezen.

Bron: Koeka